Вибір молока, яке можна додати до кави, стає зробити все важче через великий асортимент альтернативних напоїв. Дієтологи розповіли, яке рослинне молоко зробить каву кориснішою, інформує Ukr.Media.
Експерти впевнені, що каву краще вживати без добавок або з невеликою кількістю корисних спецій. Однак якщо ви не любите чорну каву, а звичайне молоко вам з якихось причин не підходить, то рослинне молоко чудово впорається з цим завданням.
Мигдальне і вівсяне молоко за останні роки стали лідерами з використання в кавових напоях. Але найкориснішим молоком для кави є соєве. Крім прекрасної вершкової текстури, воно володіє численними корисними властивостями.
Лікарі зазначили, що соєві боби — це чудове джерело рослинного білка, його обсяг становить до 7 грамів на порцію. Це робить соєве молоко найбільш високобілковим порівняно з іншими рослинними аналогами.
Збагачене соєве молоко — поки що єдина рослинна альтернатива коров'ячому. У ньому також містяться корисні жирні кислоти, вітаміни та мінерали, зокрема кальцій і вітамін D, які вкрай важливі для здоров'я кісток, кажуть фахівці.
Дієтологи зазначили, що соєве молоко багато разів ставало об'єктом досліджень. Деякі експерименти дають змогу припустити, що ізофлавони, які входять до складу продукту, запобігають поширеним видам онкології. Наприклад, рак молочної залози та простати.
Лікарі наголошують, що, якщо людина прагне користі й обирає рослинне молоко для кави, не варто додавати в напій забагато цукру. Інакше позитивний ефект зіпсує надлишок порожніх калорій.
Джерело: ukr.media