Низькокалорійні огірки є джерелом аскорбінової кислоти, корисних харчових волокон та води. Однак, незважаючи на їхню користь, існує ризик отруєння цим овочом, інформує Ukr.Media.
Харчова цінність огірка (на 100 г):
- калорійність — 14 ккал;
- білки — 0,8 г;
- жири — 0,1 г;
- вуглеводи — 2,5 г;
- харчові волокна — 1 г.
В огірках є калій, фосфор, хлор, кальцій, магній та інші корисні вітаміни та мінерали.
Корисні властивості огірка
Огірки є відмінним засобом для запобігання зневодненню. Якщо ви забуваєте пити достатньо води, зверніть увагу на цей овоч. Крім того, огірки сприяють зволоженню шкіри та уповільненню процесу її старіння.
Вони також корисні для зниження набряків, бо мають сечогінні властивості. Огірки є ідеальним продуктом для тих, хто хоче схуднути, тому що вони містять дуже мало калорій.
Цей продукт також допомагає організму позбутися шкідливих речовин під час інтоксикації. Солі, що містяться в огірках, допомагають відновити кислотно-лужний баланс.
Велика кількість харчових волокон в огірках допомагає знизити рівень шкідливого холестерину та зміцнює серцево-судинну систему. Він також корисний як профілактика цукрового діабету. Клітковина в огірках сприяє нормалізації травлення.
Огірки багаті на аскорбінову кислоту, що сприяє зміцненню імунітету.
Чому огірками можна отруїтися
Навіть нешкідливі, на перший погляд, огірки можуть завдати шкоди вашому здоров'ю. Річ у тім, що рідка частина огірка здатна накопичувати шкідливі речовини. Наприклад, огірки, вирощені поза сезоном, можуть містити сліди пестицидів, які є шкідливими для людського здоров'я. При вживанні таких огірків ви можете зіткнутися із симптомами отруєння та виникненням проблем із нирками. При цьому нітрати можуть не відразу проявити себе і накопичуватись у вашому тілі.
Джерело: ukr.media