Часник і трохи гострого перцю додадуть сніданку пікантності.
Пельмені – улюблена страва у багатьох країнах світу, хоча і з різними назвами та варіаціями. Їх подають зі сметаною і маслом, спеціями та оцтом, варені і смажені. Дехто вживає їх з бульйоном, як першу страву. Проте є й інший, більш цікавий варіант. Пельмені відмінно поєднуються з овочами, тому можуть стати головним інгредієнтом в салатах.
Тут фантазія необмежена, але ідеальне поєднання – пельмені і помідори. Останні додають соковитості, що важливо у літній період. А часник і трохи гострого перцю додадуть страві пікантності. Пельмені для салата краще підсмажити, тоді вони не будуть вбирати сік від овочів, а залишаться хрумкими. Ця страва підійде навіть вегетаріанцям, якщо обрати вареники з овочевою начинкою. Давайте готувати цю нестандартну страву, якою ви зможете вразити родину чи друзів.
Салат з пельменями та помідорами
Улюблені пельмені можуть смакувати краще.
Вам знадобиться:
Для салату:
- пельмені або вареники – 500 г
- помідори – 1,3 кг
- часник – 1 зубчик
- базилік – 1/2 пучка
- олія – 1-2 ст.л.
- сіль та перець
- вода – 1/4 склянки
Для заправки:
- соус чилі – 3 ст.л.
- рисовий оцет – 1 ст.л.
- соєвий соус – 1 ст.л.
Як готувати:
Візьміть помідори, бажано невеликого розміру та різних кольорів. Наріжте їх на половинки чи четвертинки і виложіть у миску. Додайте подрібнений часник і листя шпинату, сіль та перець. Перемішайте, відставте у бік.
Переходьте до приготування заправки. У невеликій ємкості змішуєте соус чилі, оцет і соєвий соус. Має вийти відносно однорідна маса. Наступний крок – приготування пельменів (за бажанням можна замінити на вареники). Ставите на вогонь пательню, розігріваєте та викладаєте заморожені пельмені. Наливаєте трохи води і накриваєте кришкою. Як вода випарується, потримайте на вогні ще 1-2 хвилини, щоб підрум’янились.
Готові пельмені перекладаєте у миску з салатом і додаєте заправку. Обережно перемішуєте. Смачного!
Поради від Інформатора: для покращення смаку можна додати цибулю шалот. Також гарно поєднається з цими інгредієнтами тертий твердий сир або бринза. Можна ще додати маслини. Ці додаткові інгредієнти збалансують смак.
@chefmandytanner NY Times recipe for dumpling and tomato salad with chili crisp vinaigrette! #easyrecipe#dumplings#saladrecipe#recipe#dumplingsalad#chilicrisp#easydinner♬ original sound – Mandy