Свинячі щоки від Проні Прокопівни: Тамара Яценко навчилася готувати старовинний делікатес

Рецепт

Приправи відіграють важливу роль у цій страві.

Знана українська акторка театру і кіно Тамара Яценко 19 серпня відзначає ювілей. Їй виповнилось 70 років. Розпочала творчий шлях Тамара Олександрівна майже 50 років тому, а популярність їй принесла роль Проні Прокопівни у виставі “За двома зайцями”. У 1992 році вона отримала звання Народної артистки України та ще досі грає в антрепризних виставах. А відпочинок для неї – це кулінарія. Акторка полюбляє чаклувати на кухні.

За словами Тамари Яценко, особливо смачно у неї виходять борщі, фаршировані перці, котлети, холодці й інші страви української кухні. Інколи вона також береться за більш оригінальні страви, як, наприклад, запечені свинячі щоки. Страва ця ситна, але при правильному приготуванні виходить ніжною й ароматною. Артистка залюбки поділилась рецептом цієї страви зі своїми шанувальниками. Тож давайте готувати. 

Свинячі щоки запечені

Апетитна страва з вишуканим смаком

Апетитна страва з вишуканим смаком.

Вам знадобиться:

  • свинячі щоки – 1 кг
  • часник – 2 зубчики
  • картопля – 3 шт.
  • морква – 1 шт.
  • цибуля – 1 шт.
  • болгарський перець – 1 шт.
  • перець чилі – 1/4 шт.
  • броколі – 250 г
  • кріп – 3 гілочки
  • олія – 20 мл
  • борошно – 40 г
  • сіль – 15 г
  • перець чорний мелений – 5 г
  • мускатний горіх – 3 г
  • коріандр – 3 г
  • сухий базилік – 3 г
  • лимон – 1 шт.

Як готувати:

Візьміть свинячі щоки, гарно помийте їх та зріжте шкіру з верхнім шаром сала. Наріжте зачищені щоки на невеликі шматки та обваляйте їх у суміші солі, перцю, мускатного горіха, коріандру і борошна.

Викладіть щоки на розігріту і змащену олією пательню. Обсмажте їх протягом 4 хвилин. Потім полийте сумішшю води, подрібнего часнику, кропу, сухого базиліку. Залиште на 5-10 хвилин. Тим часом приготуйте овочі.

Наріжте крупними кубиками цибулю, моркву, болгарський перець та картоплю. Ще додайте перець чилі та броколі, розібрану на суцвіття. Посоліть овочі і викладіть рівним шаром на деко, попередньо вистелене фольгою. Зверху покладіть шматки щік та накрийте фольгою. Відправте у розігріту до 180°C духовку на 1 годину.

Через годину зніміть фольгу та запікайте ще 30 хвилин. Має утворитись хрустка скоринка. Вийміть з духовки та дайте трохи охолонуть. Можна смакувати!

Поради від Інформатора: для покращення смаку свинячих щік можна використовувати маринади з додаванням соєвого соусу та меду. Також можна шпигувати щоки часником чи салом, щоб надати їм соковитості. Ще можна залити свинячі щоки до приготування пивом, яке зробить їх ніжнішими.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *