Джамала народилася у Криму та не забуває своє коріння.
Українська співачка та авторка пісень Джамала 27 серпня відзначає свій 42-й день народження. Вона виконує пісні у різних стилях: джаз, соул, фанк, фолк, електро і поп. Джамала має власну неповторність і відома у багатьох країнах світу. Слава прийшла до неї після перемоги на “Євробаченні-2016”, де співачка виконала пісню “1944”, яка була присвячена депортації кримських татар.
Джамала народилася у Криму та не забуває своє коріння, хоча й була змушена залишити свою малу батьківщину через окупацію росіянами. Навіть страви вдома вона готує кримськотатарські, тим самим передаючи емоційний зв’язок своїм дітям. Улюбленою стравою є плов, який Джамала готує на всі свята. Рецептом вона радо поділилась зі своїми шанувальниками.
Плов від Джамали
Плов за цим рецептом виходить розсипчастим
Вам знадобиться:
- рис – 1 кг
- баранина – 800 г
- олія – 400 г
- морква – 800 г
- цибуля ріпчаста – 500 г
- зелень – 1 пучок
- сіль і спеції
- вода – 1,5 літра
Як готувати:
Починаєте приготування страви з підготовки рису. Його треба гарно промити, щоб прибрати зайву крохмальність. Можна також замочити на 30 хвилин, тоді у плові рис вийде розсипчастим.
М’ясо нарізаєте на невеликі шматки, цибулю кільцями, а моркву натираєте на крупній терці. Ставите на вогонь велику пательню чи вог, розігріваєте й додаєте олію, викладаєте м’ясо, додаєте цибулю й смажите до золотистого кольору.
Всипаєте нарізану моркву, спеції, смажите ще 8-10 хвилин. Додаєте воду, солите і викладаєте рис. Доводите до кипіння, зменшуєте вогонь. Лишаєте готуватись, поки рис не вбере всю воду. Знімаєте з вогню прикрашаєте свіжою зеленню. Можна смакувати.
Поради від Інформатора: покращити смак плова можна додавши до нього різні спеції, наприклад, зіру, барбарис і шафран, а також часник, куркуму. Замість води можна додати до страви овочевий бульйон. Покладіть черству скоринку хліба на рис ближче до кінця приготування, щоб плов вийшов дійсно розсипчастим.