Кулінарна аномалія: у світі підсіли на салат зі смажених пельменів

Рецепт

Часник і трохи гострого перцю додадуть сніданку пікантності.

Пельмені – улюблена страва у багатьох країнах світу, хоча і з різними назвами та варіаціями. Їх подають зі сметаною і маслом, спеціями та оцтом, варені і смажені. Дехто вживає їх з бульйоном, як першу страву. Проте є й інший, більш цікавий варіант. Пельмені відмінно поєднуються з овочами, тому можуть стати головним інгредієнтом в салатах.

Тут фантазія необмежена, але ідеальне поєднання – пельмені і помідори. Останні додають соковитості, що важливо у літній період. А часник і трохи гострого перцю додадуть страві пікантності. Пельмені для салата краще підсмажити, тоді вони не будуть вбирати сік від овочів, а залишаться хрумкими. Ця страва підійде навіть вегетаріанцям, якщо обрати вареники з овочевою начинкою. Давайте готувати цю нестандартну страву, якою ви зможете вразити родину чи друзів.  

Салат з пельменями та помідорами

Неочікувано – пельмені поєднали з помідорами та отримали теплий салат 1

Улюблені пельмені можуть смакувати краще.

Вам знадобиться:

Для салату:

  • пельмені або вареники – 500 г
  • помідори – 1,3 кг
  • часник – 1 зубчик
  • базилік – 1/2 пучка
  • олія – 1-2 ст.л.
  • сіль та перець
  • вода – 1/4 склянки

Для заправки:

  • соус чилі – 3 ст.л.
  • рисовий оцет – 1 ст.л.
  • соєвий соус – 1 ст.л.

Як готувати:

Візьміть помідори, бажано невеликого розміру та різних кольорів. Наріжте їх на половинки чи четвертинки і виложіть у миску. Додайте подрібнений часник і листя шпинату, сіль та перець. Перемішайте, відставте у бік.

Переходьте до приготування заправки. У невеликій ємкості змішуєте соус чилі, оцет і соєвий соус. Має вийти відносно однорідна маса. Наступний крок – приготування пельменів (за бажанням можна замінити на вареники). Ставите на вогонь пательню, розігріваєте та викладаєте заморожені пельмені. Наливаєте трохи води і накриваєте кришкою. Як вода випарується, потримайте на вогні ще 1-2 хвилини, щоб підрум’янились.

Готові пельмені перекладаєте у миску з салатом і додаєте заправку. Обережно перемішуєте. Смачного!

Поради від Інформатора: для покращення смаку можна додати цибулю шалот. Також гарно поєднається з цими інгредієнтами тертий твердий сир або бринза. Можна ще додати маслини. Ці додаткові інгредієнти збалансують смак.

@chefmandytanner NY Times recipe for dumpling and tomato salad with chili crisp vinaigrette! #easyrecipe#dumplings#saladrecipe#recipe#dumplingsalad#chilicrisp#easydinner♬ original sound – Mandy

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *