Дастін Гоффман хоче мамалиги та горілки: дало знати українське коріння

Рецепт

Традиційно страву подають у горщиках.

Румунська кухня відома своїм поєднанням овочів і м’яса, а також великою кількістю кукурудзяних страв. Серед них мамалига. Ця страва набула такої популярності, що стала традиційною у молдавській, кавказькій і гуцульській кухнях. Мамалигу подають з бринзою, шкварками, сметаною, часником й іншими соусами. Вона може бути як самостійною стравою, так і гарніром.

Полюбляє мамалигу і знаний американський актор Дастін Гоффман, якому 8 серпня виповнилося 88 років. І це не дивно, бо він має румунське та українське коріння. Його мати родом з Румунії, а батько – з Білої Церкви, що під Києвом. У 1920-х роках вони емігрували до США і тривалий час не розповідали дітям про походження. В одному з інтерв’ю голлівудський актор Дастін Гоффман сказав, що лише у свої 78 років дізнався про українське “коріння”. 

Але гени роблять свою справу навіть попри незнання звідки ти родом. Актор казав, що обожнює мамалигу, борщ та горілку. Тож давайте приготуємо улюблену страву легендарного Дастіна Гоффмана (по-румунськи, тому що український рецепт цієї страви в нашій країні всім відомий), який має безліч нагород, в тому числі BAFTA, Emmy та “Золотий глобус”.

Мамалига на молоці по-румунськи

За цим рецептом мамалига виходить ніжною по консистенції

За цим рецептом мамалига виходить ніжною по консистенції.

Вам знадобиться:

  • вода – 500 мл
  • молоко – 500 мл
  • вершкове масло – 50 г
  • кукурудзяна крупа – 200 г
  • сир Ементаль – 150 г
  • бринза – 150 г
  • сир Адигейський – 150 г
  • яйце – 2 шт.
  • сіль

Як готувати:

Візьміть каструлю, бажано з емальованим покриттям, налийте воду та молоко і поставте на вогонь. Додайте вершкове масло, посоліть. Як рідина почне закипати, додайте кукурудзяну крупу дрібного помелу. Але всипайте її не всю одразу, а тонкою цівкою, постійно помішуючи, щоб не утворились грудочки.

Варіть кашу на слабкому вогні 15-20 хвилин постійно помішуючи. Вона повинна вийти густою по консистенції. Тим часом підготуйте наступні інгредієнти. А саме наріжте всі види сиру на невеличкі кубики

Як кукурудзяна каша звариться, візьміть невеличкі глиняні горшочки чи будь-які інші жаростійкі форми. Насипайте в них по кілька ложок каші, а потім кладіть по 3-4 кубики кожного виду сиру. Потім ще насипте кашу та покладіть сир. Так продовжуйте поки горшочок не заповниться вщент.

Верхнім шаром має бути каша. Розрівняйте її та звершу розбийте яйце. Жовток має бути цілим. Додайте кілька кубиків сиру. Поставте у попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 10-15 хвилин. Подавайте прикрасивши зеленню. Смачного

Поради від Інформатора: мамалигу можна подавати з хрумкими шкварками та цибулею. Вони створять насичений смак та аромат. Мамалига добре смакує з квашеною капустою, тушкованими в сметані грибами або м’ясною підливою.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *