Святковий обід Джамали: все в суворих фольклорних традиціях

Рецепт

Джамала народилася у Криму та не забуває своє коріння.

Українська співачка та авторка пісень Джамала 27 серпня відзначає свій 42-й день народження. Вона виконує пісні у різних стилях: джаз, соул, фанк, фолк, електро і поп. Джамала має власну неповторність і відома у багатьох країнах світу. Слава прийшла до неї після перемоги на “Євробаченні-2016”, де співачка виконала пісню “1944”, яка була присвячена депортації кримських татар.

Джамала народилася у Криму та не забуває своє коріння, хоча й була змушена залишити свою малу батьківщину через окупацію росіянами. Навіть страви вдома вона готує кримськотатарські, тим самим передаючи емоційний зв’язок своїм дітям. Улюбленою стравою є плов, який Джамала готує на всі свята. Рецептом вона радо поділилась зі своїми шанувальниками.

Плов від Джамали

Плов за цим рецептом виходить розсипчастим

Плов за цим рецептом виходить розсипчастим

Вам знадобиться:

  • рис – 1 кг
  • баранина – 800 г
  • олія – 400 г
  • морква – 800 г
  • цибуля ріпчаста – 500 г
  • зелень – 1 пучок
  • сіль і спеції
  • вода – 1,5 літра

 

Як готувати:

Починаєте приготування страви з підготовки рису. Його треба гарно промити, щоб прибрати зайву крохмальність. Можна також замочити на 30 хвилин, тоді у плові рис вийде розсипчастим.

М’ясо нарізаєте на невеликі шматки, цибулю кільцями, а моркву натираєте на крупній терці. Ставите на вогонь велику пательню чи вог, розігріваєте й додаєте олію, викладаєте м’ясо, додаєте цибулю й смажите до золотистого кольору.

Всипаєте нарізану моркву, спеції, смажите ще 8-10 хвилин. Додаєте воду, солите і викладаєте рис. Доводите до кипіння, зменшуєте вогонь. Лишаєте готуватись, поки рис не вбере всю воду. Знімаєте з вогню прикрашаєте свіжою зеленню. Можна смакувати.

Поради від Інформатора: покращити смак плова можна додавши до нього різні спеції, наприклад, зіру, барбарис і шафран, а також часник, куркуму. Замість води можна додати до страви овочевий бульйон. Покладіть черству скоринку хліба на рис ближче до кінця приготування, щоб плов вийшов дійсно розсипчастим.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *