Ось і настав сезон яскравих, сонячних і ароматних мандаринів! Цей фрукт дуже корисний – він добре втамовує спрагу, насичує організм вітаміном С, а також сприяє пониженню температури при застуді, а фітонцидні властивості мандаринів допомагають боротися з мікробами.
Крім того доведено, що мандарини благотворно впливають на серцево-судинну систему, запобігаючи атеросклерозу і відкладенню «поганого» холестерину на стінках судин. Щоб витягти максимум користі, плоди потрібно їсти разом з білою облямівкою, яка обволікає часточки фрукта!
Але не менш цікаво можна використовувати і мандаринові шкірки, інформує Ukr.Media.
Мандаринові шкірки для здоров'я:
1. Якщо вас замучили застуда і бронхіт, візьміть три столові ложки мандаринових шкірок, залийте двома склянками дуже гарячої води, дайте настоятися пару годин і потім процідіть. Додайте трохи меду і випийте цей настій протягом дня.
2. Підвищений цукор у крові допоможе нормалізувати відвар зі шкірки мандарина. Візьміть один літр води, прокип'ятіть у ньому шкірку від трьох мандаринів і приймайте по 30 мл кілька разів на день.
3. Спиртовий настій з шкірок мандарина підвищує імунітет, а так само покращує апетит і травлення. Залийте шкірку одного мандарина склянкою горілки і настоюйте в темному місці протягом тижня. Приймати по 20 крапель 3 рази на день перед їжею.
Мандаринові шкірки для краси:
1. Найпоширенішим рецептом є тонік з мандаринових шкірок. Залийте шкірку одного мандарина склянкою холодної питної або мінеральної води, дайте настоятися протягом доби і протирайте обличчя цим тоніком кілька разів на день. Він дозволяє позбутися від чорних крапок і допомагає підтягнути в'ялу шкіру.
2. Скраб з мандаринових шкірок поліпшить настрій, додасть шкірі приємний аромат і гарний вигляд. Висушену шкірку перемелюємо в блендері до стану порошку і зберігаємо в скляній банці. Потрібну кількість заливаємо водою до стану кашки і використовуємо як звичайний скраб.
3. Висушеними шкірками мандаринів можна просто мити тіло, попередньо розмочивши їх у гарячій воді.
4. Мандаринова шкірка дуже корисна і для нігтів. Просто протирайте нею нігті кожен раз, коли їсте мандарин – це добре відбілює і зміцнює нігті. А крім того допомагає боротися з деякими видами грибка нігтів.
Мандаринові шкірки в кулінарії:
1. З шкірки мандарина виходять чудові цукати, варення. Її так само можна просто додавати в чай для аромату.
2. Висушені і подрібнені шкірки мандарина можна додати в м'ясо при смаженні, вони надають незвичайний і оригінальний смак.
3. Шкірки мандарина можна додавати у випічку, прикрашати ними торти або зварити з них лікер.
Мандаринові кірки для декору:
1. З кірок мандарина можна вирізати різні фігурки, з'єднувати їх у намиста, гірлянди, підвіски і оформляти будинок до свята.
2. З акуратної по колу зрізаної шкірки з мандаринів створюються справжні троянди або інші квіти.
3. Висушені шкірки можна покривати лаком, фарбою, створювати з них об'ємні картини або різні вироби.
Мандаринові шкірки в побуті:
1. Звичайно, найпоширенішим використанням шкірки мандарина в побуті є ароматизація приміщень. Просто розкладіть кірки по квартирі в тих місцях, де вам зручно і насолоджуйтеся ароматом.
2. Сухі мандаринові шкірки розкладають в шафи з одягом, це запобігає появі молі.
3. Поклавши шкірки мандарина в місцях, де люблять мітити коти, ви відучите їх від цієї звички.
4. Розпалити піч або камін вам також допоможуть висушені шкірки мандаринів.
Джерело: ukr.media