Після перемоги над кабачками, беремося за помідори – нестандартний підхід

Рецепт

Цю універсальну страву оцінять навіть гурмани.

Помідори – незамінний літній овоч, який відрізняється чудовою універсальністю. Завдяки своїй соковитості, солодкуватому смаку та м’якій текстурі, вони відмінно підходять для салатів, соків, соусів й інших страв. Ще помідори є джерелом вітамінів групи В, К та С, а також калію та антиоксидантів і тим самим позитивно впливаючи на здоров’я людини. 

У кулінарії помідори дійсно є незамінними. Їх можна вживати як самостійно, так і додавати до різних страв. Помідори смакують із сиром, зеленню та різними спеціями. Помідори можуть бути основою для різноманітних начинок, де сир є одним з ключових компонентів, що надає страві насиченого смаку. Тож давайте одну з таких закусок приготуємо. 

Запечені помідори

Помідори виходять дуже ароматними

Помідори виходять дуже ароматними.

Вам знадобиться:

  • помідори – 10-12 шт.
  • оливкова олія – 3 ст.л.
  • насіння фенхелю – 1 ч.л.
  • чебрець – 1 пучок
  • вершки – 200 мл
  • пармезан – 60 г

Як готувати:

Розігрійте духову до 170 градусів. Помийте помідори (краще брати м’ясистий сорт на кшталт сливок) та викладіть на деко. Збризніть оливковою олією та посипте сіллю й фенхелем. Між помідорами встроміть гілочки чебрецю.

Запікайте їх протягом 50 хвилин. Помідори можуть тріснути, але мають тримати форму. Вийміть деко з помідорами з духовки, залийте їх вершками та посипте тертим пармезаном і перцем. Поверніть у духовку ще на 15 хвилин. Вийміть та дайте постояти 5 хвилин, можна смакувати.

Поради від Інформатора: для більш пікантного смаку можна додати до помідорів бальзамічний оцет та свіжий часник (зубочки або цілу головку). Пармезан можна замінити на моцарелу, фету, козячий сир або камамбер.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *