Цю універсальну страву оцінять навіть гурмани.
Помідори – незамінний літній овоч, який відрізняється чудовою універсальністю. Завдяки своїй соковитості, солодкуватому смаку та м’якій текстурі, вони відмінно підходять для салатів, соків, соусів й інших страв. Ще помідори є джерелом вітамінів групи В, К та С, а також калію та антиоксидантів і тим самим позитивно впливаючи на здоров’я людини.
У кулінарії помідори дійсно є незамінними. Їх можна вживати як самостійно, так і додавати до різних страв. Помідори смакують із сиром, зеленню та різними спеціями. Помідори можуть бути основою для різноманітних начинок, де сир є одним з ключових компонентів, що надає страві насиченого смаку. Тож давайте одну з таких закусок приготуємо.
Запечені помідори
Помідори виходять дуже ароматними.
Вам знадобиться:
- помідори – 10-12 шт.
- оливкова олія – 3 ст.л.
- насіння фенхелю – 1 ч.л.
- чебрець – 1 пучок
- вершки – 200 мл
- пармезан – 60 г
Як готувати:
Розігрійте духову до 170 градусів. Помийте помідори (краще брати м’ясистий сорт на кшталт сливок) та викладіть на деко. Збризніть оливковою олією та посипте сіллю й фенхелем. Між помідорами встроміть гілочки чебрецю.
Запікайте їх протягом 50 хвилин. Помідори можуть тріснути, але мають тримати форму. Вийміть деко з помідорами з духовки, залийте їх вершками та посипте тертим пармезаном і перцем. Поверніть у духовку ще на 15 хвилин. Вийміть та дайте постояти 5 хвилин, можна смакувати.
Поради від Інформатора: для більш пікантного смаку можна додати до помідорів бальзамічний оцет та свіжий часник (зубочки або цілу головку). Пармезан можна замінити на моцарелу, фету, козячий сир або камамбер.