Дзадзикі – сніданок грецьких богів з українського городу

Рецепт

Соус можна подавати зі свіжими овочами та кебабами, рибою та картоплею фрі.

У повсякденному харчуванні більшість людей активно використовують соуси. Вони додають стравам смак, аромат і покращують їх текстуру. Ще соуси використовують у якості інгредієнта в маринадах, салатах, перших стравах і як замінник солі. Соуси мають різноманітні основи, є навіть ті, що підходять для дієтичного харчування. І серед них загадковий дзадзикі.

Цей соус готується за 10 хвилин, але має неймовірний смак. Його батьківщина – острів Парос, що у Греції. Тож не дивно, що його основою є грецький йогурт. Соус універсальний та підходить до різних страв. Його можна подавати зі свіжими овочами та кебабами, рибою та картоплею фрі. Соус виходить схожий на сметану, але має злегка гострий і прохолодний смак, до ідеально для літньої вечері чи обіду. Але давайте переходити від слів до діла і приготуємо цей неймовірний соус.

Соус Дзадзикі

Соус виходить освіжаючим

Соус виходить освіжаючим.

Вам знадобиться:

  • огірки – 2 шт.
  • грецький (можна будь-який не солодкий) йогурт без добавок – 250-300 мл
  • часник – 4-5 зубчиків
  • оцет – 1 ч.л.
  • оливкова олія першого холодного віджиму
  • мелений білий або чорний перець
  • свіжий кріп або м’ята 
  • сіль

Як готувати:

Помийте огірки та натріть їх на мілкій терці. Посоліть і дайте постояти 5-10 хвилин. Злийте рідину, перекладіть їх у марлю і відіжміть залишки соку. Потім перекладіть у велику миску. Додайте до огірків грецький йогурт, сіль, перець та нарізаний кріп чи м’яту, а ще оливкову олію. Гарно перемішайте та поставте у холодильник на 1-2 години.

Поради від Інформатора: для свіжості та приємної кислинки можна додати трохи лимонного соку до соусу. Регулюйте гостроту додаючи кількість часнику на свій смак. 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *