Тануть у роті солістки Go_A: Катерина Павленко спробувала унікальний смаколик

Рецепт

Традиційно кіфлики готуют з пісочного тіста.

Українська кухня дуже різноманітна і багата на традиційні страви. Вона виходить за межі звичного борщу, вареників, пампушок, голубців, сала і дерунів. Багато страв мають давню історію, але можуть вразити навіть зараз, перевершивши більшість сучасних страв та запозичених в інших народів. Серед них і кіфлики. Це невеличкі рогалики, які здавна готують на Закарпатті.

За своїми смаковими властивостями кіфлики здатні перевершити навіть круасани. Тож не дивно, що в Ужгороді навіть встановлено міні-пам’ятник цьому виду випічки. Традиційно кіфлики готують з пісочного тіста та додають варення, сир чи навіть горіхову начинку. Вони виходять хрусткими і тануть у роті. Нагадати про цю старовинну страву вирішив український кухар, ресторатор та переможець п’ятого сезону “МастерШеф” Євген Клопотенко. 

Він вразив вибором страви українську співачку Катерину Павленка, яка завітала до знаного кулінара на кухню проєкту “Пекельні борошна з Євгеном Клопотенком”. А все тому, що у якості начинки він взяв не традиційне яблучне або сливове повидло, а трояндове варення. Українська співачка та фольклористка Катерина Павленко, яка є солісткою гурту Go_A  гідно оцінила страву. 

Варто зазначити, що 10 серпня вона відзначає 37-й день народження. Свій стиль музики гурт називає “електро-фолк”, у якому дивним чином поєднуються українські мелодії зі звуками електроніки, сопілки, африканських барабанів. Саме завдяки цій неординарності Go_A посів п’яте місце на конкурсі “Євробачення”. Тож давайте готувати. Тим паче, що Інформатор підготував для вас кілька корисних порад.

Кіфлики з трояндовим варенням від Катерини Павленко

Маленькі за разміром та тануть у роті

Маленькі за розміром та тануть у роті.

Вам знадобиться:

  • пшеничне борошно – 360 г
  • кукурудзяне борошно – 260 г
  • дріжджі – 20 г
  • молоко – 200 мл
  • цукор – 2 ст. л.
  • сметана – 350 г
  • варення з троянди – 200 мл
  • волоський горіх – 50 г
  • мак – 1 ст. л.
  • яйце – 1 шт.
  • сіль

Як готувати:

Перший крок – робите опару. У мисці змішуєте дріжджі і молоко. Лишаєте на 15 хвилин у теплому місці. Як опара збільшилась у розмірі та забродила, берете велику миску і пересипаєте її, додаєте пшеничне та кукурудзяне борошно. Перемішуєте.

Додаєте сіль, цукор та сметани і гарно вимішуєте. Накриваєте рушником і лишаєте підходити у теплому місці на 1–1,5 години. Коли тісто гарно піднялось, можна починати формувати кіфлики. Ділите тісто на кілька частин та розкочуєте його у тонкий пласт. Нарізаєте на невеличкі трикутники.

На товщий край трикутника викладаєте варення, трохи подрібнених горіхів і маку та скручуєте. Трошки загинаєте краї, надаючи форму півмісяця. Як всі рогалики сформуєте, перекладіть на деко, застелене пергаментом і дайте постояти 15-20 хвилин.

Відправляєте у духовку, розігріту до 180 °С, на 35-40 хвилин. Вони мають гарно зарум’янитись. Дістаєте та насолоджуєтесь справжніми українськими смаколиками.

Поради від Інформатора: щоб зробити кіфлики ароматнішими додайте корицю, гвоздику, мускатний горіх або цедру лимона. Замість варення можна використати у якості начинки родзинки, курагу чи чорнослив. Добре охолодіть тісто перед формуванням кіфликів, тоді вони будуть більш хрумкі та розсипчасті.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *