Соус можна подавати зі свіжими овочами та кебабами, рибою та картоплею фрі.
У повсякденному харчуванні більшість людей активно використовують соуси. Вони додають стравам смак, аромат і покращують їх текстуру. Ще соуси використовують у якості інгредієнта в маринадах, салатах, перших стравах і як замінник солі. Соуси мають різноманітні основи, є навіть ті, що підходять для дієтичного харчування. І серед них загадковий дзадзикі.
Цей соус готується за 10 хвилин, але має неймовірний смак. Його батьківщина – острів Парос, що у Греції. Тож не дивно, що його основою є грецький йогурт. Соус універсальний та підходить до різних страв. Його можна подавати зі свіжими овочами та кебабами, рибою та картоплею фрі. Соус виходить схожий на сметану, але має злегка гострий і прохолодний смак, до ідеально для літньої вечері чи обіду. Але давайте переходити від слів до діла і приготуємо цей неймовірний соус.
Соус Дзадзикі
Соус виходить освіжаючим.
Вам знадобиться:
- огірки – 2 шт.
- грецький (можна будь-який не солодкий) йогурт без добавок – 250-300 мл
- часник – 4-5 зубчиків
- оцет – 1 ч.л.
- оливкова олія першого холодного віджиму
- мелений білий або чорний перець
- свіжий кріп або м’ята
- сіль
Як готувати:
Помийте огірки та натріть їх на мілкій терці. Посоліть і дайте постояти 5-10 хвилин. Злийте рідину, перекладіть їх у марлю і відіжміть залишки соку. Потім перекладіть у велику миску. Додайте до огірків грецький йогурт, сіль, перець та нарізаний кріп чи м’яту, а ще оливкову олію. Гарно перемішайте та поставте у холодильник на 1-2 години.
Поради від Інформатора: для свіжості та приємної кислинки можна додати трохи лимонного соку до соусу. Регулюйте гостроту додаючи кількість часнику на свій смак.