Ідеальна страва для ідеальної фігури.
Хореографиня та танцюристка, переможниця п’ятого сезону шоу “Танці з зірками” Ілона Гвоздьова 5 серпня відзначає день народження. Їй виповнилось 37 років. У неї неймовірна запальна вдача, а енергія прямо ллється з дівчини. ЇЇ танці завжди заряджають позитивом і зачаровують професіоналізмом. Гвоздьова неодноразово казала, що такий шалений ритм життя її не обтяжує, а навпаки надихає. Якщо треба перезавантажитись, то це питання до кухні.
Ні, вона не наїдає боки, а готує у задоволення смачні і корисні страви, якими потім годує рідних і близьких. Хореографиня каже, що для неї кулінарія, то про естетичне і емоційне задоволення. Колись вона навіть мала власний блокнот, де записувала домашнє меню на кожен день. Серед коронних страв Гвоздьової борщ, суп Том Ям та сирний місо-суп із сьомгою. Вона обожнює додати до страв соєвий соус, соус Теріякі, кунжутне насіння і спаржу. Цього разу танцівниця поділилась зі своїми шанувальниками рецептом холодного супу гаспачо. Він виходить дуже смачним та освіжаючим, що дуже актуально у літню спеку. Тож давайте готувати.
Гаспачо з креветками від Ілони Гвоздьової
Гаспачо – це холодний іспанський суп
Вам знадобиться:
- помідор – 1 шт
- болгарський перець – 1 шт
- цибуля – 1/2 шт
- часник – 1 зубчик
- сіль
- перець
- базилік – кілька гілочок
- лід – 3-4 кубики
- креветки – 8-10 шт
Як готувати:
Миєте та чистите овочі. Перець, помідор та цибулю нарізаєте напівкільцями та викладаєте на деко, попередньо застелене пергаментом та збризнуте оливковою олією. Посипаємо сушеним базиліком та відправляєте у духовку розігріту до 170 градусів. Запікаєте 10–15 хвилин.
Тим часом ставите на вогонь пательню, збризкуєте маслом та обсмажуєте на ній креветки 3-4 хвилини. Приправляєте сушеним часником та спецією лемонграс. Вимикаєте та знімаєте на тарілку.
Коли овочі запеклись і трохи охололи, перекладаєте їх у блендер, додаєте часник, базилік та лід. Солите і перчите та перебиваєте до однорідної текстури. Викладаєте гаспачо у тарілку, додаєте креветки й прикрашаєте гілочкою базиліку. Можна смакувати!
Поради від Інформатора: щоб покращити смак гаспачо можна додати авокадо і невелику кількість томатне пюре. Додавання свіжого лимонного соку підкреслить смак креветок та збалансує жирність супу.
Посмотреть эту публикацию в Instagram