Приготувати вишуканий десерт легко та швидко.
Кабачок – універсальний і надзвичайно корисний овоч, який багатий на клітковину, вітаміни, мінерали та антиоксиданти. Він сприяє здоровому травленню, підтримує роботу серця та кровоносних судин, зміцнює імунітет та кісткову тканину. Ще він є низькокалорійним продуктом, бо майже на 95% складається з води. Попри такі переваги, цей овоч досі лишається недооціненим.
Сезон кабачків тривалий, ними можна смакувати майже протягом всього літа. Існує безліч способів приготування цього корисного овоча. Зокрема його можна смажити, запікати, додавати до супів і рагу, пастів та омлетів, робити з них оладки, вафлі, консервувати на зиму або використовувати в випічці.
Саме останній варіант дуже цікавий. Бо випічка з кабачат виходить дуже легка та соковита, а їх смак майже не відчувається. Крім того, вони гарно поєднуються з горішками та сухофруктами. Тож давайте приготуємо неймовірно ароматний пиріг з кабачків та фісташки.
Кабачково-фісташково-лаймовий пиріг
Неймовірне поєднання кабачків та фісташки.
Вам знадобиться:
Для торта:
- кабачки – 200 г
- оливкова олія – 200 мл
- ядра фісташки – 100 г
- коричневий цукор – 200 г
- борошно – 200 г
- яйця – 2 шт.
- грецький йогурт – 75 г
- ванільний екстракт – 1 ч.л.
- цедра та сік з 2 лаймів
Для масляного крему:
- вершкове масло – 70 г
- цукрова пудра – 150 г
- подрібнені фісташки – 50 г
- цедра та сік 1 лайма
Як готувати:
Розігрійте духовку до 180 градусів та підготуйте форму для випікання, вистеливши її пергаментом та змастивши маслом. У блендері подрібніть ядра фісташок, але не дуже сильно. Перекладіть горіхи у велику миску та додайте коричневий цукор, борошно і цедру лайма. Перемішайте.
До отриманої суміші додайте оливкову олію, яйця, йогурт, ванільний екстракт та сік лаймів. Натріть кабачки на крупній терці, вичавіть зайву вологу і теж перекладіть у миску з іншими інгредієнтами. Перемішайте до однорідності.
Отримане тісто перекладіть у форму для випічки і поставте у духовку на 1 годину 15 хвилин. Готовність перевіряйте шпажкою. Вона має вийти з середини пирога сухою. Залиште вистигати, а поки займіться приготуванням крему.
Збийте вершкове масло з цукровою пудрою, а потім додайте цедру лайма та сік, але не весь одразу, а поступово, щоб масло не звернулось. Коли пиріг вихолоне, розподіліть масляний крем зверху та посипте подрібненою фісташкою. Смачного!
Поради від Інформатора: якщо вам не подобається присмак лайма, його можна замінити на апельсин, так пиріг вийде солодшим. Також можна додати сухофрукти (курагу або родзинки), а зверху прикрасити не масляним кремом, а меренгою. Так десерт вийде більш легким.