Секрет страви у кількох гарнірах.
Кролика, приготованого за технологією сувід, оцінять навіть гурмани. Бо м’ясо виходить дуже соковите, ніжне, м’яке і просто тане у роті. Якщо його поєднати з яскравим овочевим рататуєм, то вийде популярна та смачна французька страва, яку подають у ресторанах. Але, завдяки рецепту, яким поділилась популярна українська співачка Наталка Карпа, є можливість приготувати її навіть вдома.
Наталка Карпа є заслуженою артисткою України, яка відома далеко за межами нашої країни. 14 серпня вона святкує свій 44 день народження. Співачка дуже стильна та завжди виглядає сучасно. Вона виконує пісні тількі українською мовою і це виходить неймовірно красиво. Наталка Карпа дотримується здорового способу життя, але і не відмовляється від смачної їжі. Адже смачне не означає шкідливе. І доказом тому є французька страва кролик з рататуєм, яку співачка приготувала разом з бренд-шефом Ярославом Гуменюком.
Кролик сувід та рататуй від Наталки Карпи
Вишукана французька страва
Вам знадобиться:
Для кролика:
- ніжки кролика сувід – 1 уп.
- масло – 30 г
Для пюре:
- морква – 1 шт.
- яблука – 2 шт.
- масло – 50 г
- сіль – за смаком
Для овочевого гарніру:
- листя шпинату – 1 уп (400 г)
- часник – 2 зубчика
- масло – 100 г
- сіль та перець – за смаком
Для соусу:
- яєчні жовтки – 3 шт.
- базилік – декілька листків
- масло – 20 г
- сіль – за смаком
Для рататую:
- кабачок – 1 шт.
- баклажани – 1 шт.
- помідор – 1 шт.
- базилік – 20 г
- масло – 70 г
- сіль – за смаком
Як готувати:
Кролик готується по технології сувід.
Берете кролика, приготованого за технологією сувід, та обсмажуєте на пательні, змащеній маслом. Під час смаження поливаєте м’ясо розтопленим маслом. Має утворитись хрустка скоринка. Потім переходите до приготування пюре.
Очищаєте моркву і яблука, розрізаєте на великі шматки. Перекладаєте у сотейник та тушкуєте до готовності. Даєте трохи охолонути і відправляєте у чашу блендера. Перебиваєте до однорідної консистенції. Відставляєте у бік та переходите до гарніру зі шпинату.⠀
Вам знадобиться дві пательні. В одній розтоплюєте масло і додаєте подрібнений часник, а в другій – тушкуєте шпинат у власному соку. Потім поєднуєте і смажите до 1 хвилини. Наступний крок – соус з базиліком. На водяній бані варите жовтки та додаєте сіль. Коли вони майже готові, додаєте холодне масло та перемішуєте. Потім знімаєте з водяної бані та ставите у холодну воду. Як соус трохи охолоне, нарізаєте базилік та додаєте до нього.
Залишається приготувати рататуй. Миєте овочі,нарізаєте слайсами товщиною 1 см. Баклажан солите, щоб забрати гіркоту. Розігріваєте духову шафу до 180°C.
Берете круглу чи овальну форму для випікання і викладаєте овочі такому порядку: баклажан – базилік – кабачок – базилік – помідор. Так повторюєте, поки не заповните всю форму. Зверху кладете кілька шматочків масла і ставите у духовку на 20 хвилин.
Збираєте страву. На тарілку викладаєте овочеве пюре, а зверху ніжки кролика. Їх поливаєте соусом з базиліка, а збоку додаєте гарнір зі шпинату. Рататуй подаєте у тій формі, що й запікали. Смачного!
Порада від Інформатора: не обмежуйтесь стандартним набором для рататую. Додайте моркву, селеру, або навіть картоплю для різноманітності смаку та текстури. Також можна додати свіжі або сушені трави, такі як чебрець, розмарин, лавровий лист, базилік, петрушка.