Сніданок герцогині: Меган Маркл вчить правильно готувати сливи

Рецепт

Цю чудову випічку можна подати навіть на світковий стіл.

Своєю любов’ю до кулінарії відома дружина принца Гаррі, Меган Маркл. Вона 4 серпня святкує свій 44-й день народження. Раніше герцогиня Сассекська публікувала рецепти улюблених страв у блозі The Tig. Але ставши частиною королівської сім’ї вимушена була його закрити. Проте своєму хобі Меган не зрадила і продовжила готувати, вражаючи майстерністю чоловіка та дітей. Згодом вона видала книгу з улюбленими рецептами.

Книга налічує 50 різних рецептів. Вона була написана за участю жінок із проєкту Hubb Community Kitchen, які допомагають переселенцям. Серед них можна знайти курку з карі та кокосовим молоком, баклажани по-індійськи, пряний м’ятний чай, курку з рисом по-перськи, пиріг з карамелізованою сливою та багато іншого. Нашу увагу привернув саме пиріг зі сливами, бо зараз сезон цих фруктів. В магазині та на ринку можна знайти соковиті і ароматні фрукти, які зроблять ваш пиріг неперевершеним. 

Пиріг з карамелізованими сливами від Меган Маркл

Пиріг виходить дуже ароматним

Пиріг виходить дуже ароматним

Вам знадобиться:

  • олія – 2 ч. л.
  • білий цукор – 1,5 склянки
  • коричневий цукор – 1/4 склянки
  • вершкове масло кімнатної температури – 7 ст. л.
  • екстракт ванілі – 1/2 ч. л.
  • сіль – щіпка
  • сливи – 8 шт.
  • яйця – 2 шт.
  • кукурудзяний крохмаль – 2 ч. л. (з гіркою)
  • мигдальне борошно – 1/3 склянки плюс 1 ст. л.
  • пшеничне борошно – 3 / 4 склянки
  • розпушувач – 1 ч. л.

Як готувати:

Розігріваєте духовку до 200 градусів та переходите до приготування інгредієнтів. У невелику каструлю чи миску всипаєте цукор та ставите на плиту варитись карамель (вогонь має бути невеликим). Як цукор розчиниться та закипить, додаєте вершкове масло, ваніль та трохи солі. Перемішуєте і варите до тих пір, поки масло не розчиниться і суміш не стане однорідною. Вимикаєте вогонь і лишаєте карамель охолоджуватись.

У великій мисці змішуєте вершкове масло, коричневий і білий цукор, додаєте яйця і гарно перемішуєте. Потім всипаєте розпушувач, ваніль, кукурудзяний крохмаль та два види борошна. Добре вимішуєте тісто та викладаєте у змащену маслом форму. Формуєте корж. На нього зверху викладаєте половинки слив, зрізом вгору. Заливаєте карамеллю та ставите у духовку на 50 хвилин.

Готовність перевіряємо зубочисткою. Якщо вона виходить з тіста сухою, то пиріг можна виймати з духовки. Вживати краще охолодженим. Смачного

Поради від Інформатора: для більш ніжного смаку зі слив можна зняти шкірку, а для більш вираженого – додати корицю. Після випічки зверху на пиріг можна викласти меренгу або присипати цукровою пудрою. Також смакувати пирогом можна разом з кулькою ванільного морозива.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *