Цю чудову випічку можна подати навіть на світковий стіл.
Своєю любов’ю до кулінарії відома дружина принца Гаррі, Меган Маркл. Вона 4 серпня святкує свій 44-й день народження. Раніше герцогиня Сассекська публікувала рецепти улюблених страв у блозі The Tig. Але ставши частиною королівської сім’ї вимушена була його закрити. Проте своєму хобі Меган не зрадила і продовжила готувати, вражаючи майстерністю чоловіка та дітей. Згодом вона видала книгу з улюбленими рецептами.
Книга налічує 50 різних рецептів. Вона була написана за участю жінок із проєкту Hubb Community Kitchen, які допомагають переселенцям. Серед них можна знайти курку з карі та кокосовим молоком, баклажани по-індійськи, пряний м’ятний чай, курку з рисом по-перськи, пиріг з карамелізованою сливою та багато іншого. Нашу увагу привернув саме пиріг зі сливами, бо зараз сезон цих фруктів. В магазині та на ринку можна знайти соковиті і ароматні фрукти, які зроблять ваш пиріг неперевершеним.
Пиріг з карамелізованими сливами від Меган Маркл
Пиріг виходить дуже ароматним
Вам знадобиться:
- олія – 2 ч. л.
- білий цукор – 1,5 склянки
- коричневий цукор – 1/4 склянки
- вершкове масло кімнатної температури – 7 ст. л.
- екстракт ванілі – 1/2 ч. л.
- сіль – щіпка
- сливи – 8 шт.
- яйця – 2 шт.
- кукурудзяний крохмаль – 2 ч. л. (з гіркою)
- мигдальне борошно – 1/3 склянки плюс 1 ст. л.
- пшеничне борошно – 3 / 4 склянки
- розпушувач – 1 ч. л.
Як готувати:
Розігріваєте духовку до 200 градусів та переходите до приготування інгредієнтів. У невелику каструлю чи миску всипаєте цукор та ставите на плиту варитись карамель (вогонь має бути невеликим). Як цукор розчиниться та закипить, додаєте вершкове масло, ваніль та трохи солі. Перемішуєте і варите до тих пір, поки масло не розчиниться і суміш не стане однорідною. Вимикаєте вогонь і лишаєте карамель охолоджуватись.
У великій мисці змішуєте вершкове масло, коричневий і білий цукор, додаєте яйця і гарно перемішуєте. Потім всипаєте розпушувач, ваніль, кукурудзяний крохмаль та два види борошна. Добре вимішуєте тісто та викладаєте у змащену маслом форму. Формуєте корж. На нього зверху викладаєте половинки слив, зрізом вгору. Заливаєте карамеллю та ставите у духовку на 50 хвилин.
Готовність перевіряємо зубочисткою. Якщо вона виходить з тіста сухою, то пиріг можна виймати з духовки. Вживати краще охолодженим. Смачного
Поради від Інформатора: для більш ніжного смаку зі слив можна зняти шкірку, а для більш вираженого – додати корицю. Після випічки зверху на пиріг можна викласти меренгу або присипати цукровою пудрою. Також смакувати пирогом можна разом з кулькою ванільного морозива.