Солодкий День пасічника: топ медових рецептів

19 серпня в Україні відзначають День пасічника. З нагоди свята УНН підготував добірку страв і напоїв з медом.

Солодкий День пасічника: топ медових рецептів

19 серпня в Україні відзначають День пасічника – свято, присвячене людям, які займаються бджільництвом та дарують нам мед. У цей день традиційно проводять медові ярмарки, тематичні виставки та культурні події, вшановуючи працю бджолярів.

З нагоди свята УНН підготував добірку страв і напоїв, які можна приготувати з використанням меду.

Груші, запечені з медом та горіхами

Інгредієнти на 6 порцій:

3 груші;

3 ст. л. меду;

50 г волоських горіхів;

трохи кориці.

Приготування:

Груші розрізати навпіл, вирізати серцевину, заповнити горіхами з медом і запікати 20 хв при 180°C.

Медівник

Інгредієнти:

3 яйця;

150 г цукру;

100 г меду;

100 г масла;

1 ч. л. соди;

400 г борошна;

500 гр сметани + 150 г цукру (для крему).

Приготування:

Розтопити мед і масло, додати цукор, трохи остудити. Вмішати яйця та соду, поступово всипати борошно. Поділити тісто на 4–5 частин, розкачати тонкі коржі й випікати по 5–7 хв при 180 °C. Збити сметану з цукром. Перемастити коржі кремом, змастити верх і боки. Прикрасити горіхами чи крихтами, залишити в холодильнику на ніч.

Медово-горіхова гранола

Інгредієнти:

вівсяні пластівці – 300 г;

горіхи та насіння на свій смак – 150 гр;

мед – 100 гр;

олія – 3 ст. л.;

кориця – 1 ч. л.

Приготування:

Змішати все, викласти на деко, запікати при 160 °C ~30 хв, періодично перемішуючи. Виходять хрусткі пластівці для сніданку.

Медово-імбирні пряники

Інгредієнти:

мед – 150 гр;

масло вершкове – 100 гр;

цукор – 100 гр;

яйце – 1 шт;

борошно – 350–400 гр;

сода – 1 ч. л.;

мелений імбир – 1 ч. л.;

кориця – 1 ч. л.;

гвоздика мелена – ¼ ч. л.;

Приготування:

Розтопити основу: у каструльці нагріти мед, масло й цукор до розчинення, трохи охолодити. Вмішати збите яйце, імбир, корицю та гвоздику. В тісто додати соду, поступово підмішати борошно.

Має вийти м’яке, але не липке тісто.

Загорнути його в плівку, охолодити в холодильнику 30–60 хв. Розкачати тісто (товщина 4–5 мм), вирізати фігурки.

Викласти на деко з пергаментом, пекти при 180 °C 8–10 хв до золотистого кольору. Остудити й оздобити глазур’ю або залишити як є.

Медовий квас (без дріжджів)

Інгредієнти:

мед – 2 ст. л.

тепла вода (35–40 °C) – 1 л;

родзинки – 30 гр;

чорний хліб (житній, підсушений) – 1 невеликий шматочок

Приготування:

У банку налити теплу воду, розчинити в ній мед. Додати родзинки й шматочок підсушеного чорного хліба. Накрити марлею й залишити в теплому місці на 2–3 дні. Має з’явитися піна та легке шипіння. Коли напій заграє, видалити хліб та родзинки, квас процідити. Перелити у пляшки й поставити в холодильник.

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *