Ці картопляні кульки нагадують вареники.
Український актор театру та кіно Олексій Яровенко 23 серпня відзначає свій 38-й день народження. Він народився та здобув освіту у Білорусі, але вже понад 10 років мешкає в Україні. Слава до Олексія прийшла після виконання головної ролі у фільмі “Сила любові”, закріпив свій успіх зйомкою у серіалі “Кріпосна”, “Жіночий лікар” та “Черговий лікар”.
Олексій Яровенко різностороння і цікава особистість. Окрім акторської роботи він виступає зі своїм бендом, виконуючи пісні у стилі джаз та блюз. Він неодноразово казав, що Україна для нього стала рідною державою. Адже саме тут він знайшов своє кохання і в Україні народилось двойко дітей. Проте і свої коріння Олексій не забуває. Полюбляє страви білоруської кухні.
Саме тому, разом з акторкою Ольгою Сумською, яка 22 серпня відзначила своє 59-ліття, приготував бульбяні галки, які дуже схожі на українські галушки, але мають начинку та готуються з суміші борошна. Тож давайте спробуємо приготувати цю цікаву страву за рецептом відомого актора.
Бульбяні галки від Олексія Яровенко
Білоруські галки схожі на українські галушки
Вам знадобиться:
Для тіста:
- картопля – 1 кг
- пшеничне борошно – 2/3 склянки
- житнє або гречане борошно – 1/3 склянки
- сіль – 1 ч.л.
Для начинки:
- копчений бекон – 100 г
- рослинна олія або сало – 2 ст. л.
Для випічки:
- рослинна олія або сало – 2 ст. л.
- сметана – 2 ст. л.
Для подачі:
- подрібнений кріп – 1 ст. л.
- подрібнена петрушка – 1 ст. л.
- сметана
Як готувати:
Помийте та почистіть картоплю, натріть на дрібній терці та відіжміть зайву рідину. Додайте до цієї картоплі борошно та сіль, гарно перемішайте. Має вийти тісто. З нього формуєте невеликі кульки.
Потім кожну кульку розплескуєте та в середину кладете шматочок бекону. Знову робите кульку. Ставите на вогонь каструлю з водою і доводите до кипіння. Як ця вода закипить, закидаєте галки та варите 3-4 хвилини. Виймаєте і перекладаєте на пательню. Обсмажуєте з додаванням олії. Кульки мають трохи прирум’янитись.
Перекладаєте їх у форму для запікання, поливаєте олією чи свинячим жиром та змащуєте сметаною. Ставите у попередньо розігріту до 200 градусів духовку на 10 хвилин. Подавайте цибулинні галки зі сметаною і рубаною зеленню.
Поради від Інформатора: начинка у бульбяних галок може бути різна. Це можуть бути гриби чи шматочки м’яса, а також засмажка з цибулі чи шкварки. Замість рослинної олії можна використовувати вершкове масло, воно зробить галки більш ароматними.