Історія про шкоду томатної шкірки почалася ще в 2011 році. Тоді люди почали активно боротися з хімічними забрудненнями овочів і фруктів і знімати з них шкірку. А потім і зовсім стали залякувати тим, що якщо не зняти шкірку з томатів, таке буде… Але що буде насправді, інформує Ukr.Media.
Того ж року ЗМІ почали залякувати людей тим, що шкірка від томатів не перетравлюється і може призвести до хронічних захворювань шлунково-кишкового тракту, і до раку. Але виникає запитання: і ми, і всі наші рідні до 2011 року спокійно їли і помідори, і їхню шкірку, і всі живі та здорові. Де ж тут правда?
Правда тільки в тому, що шкірка від томатів і справді не перетравлюється в нашому організмі. Оскільки це сукупність грубих рослинних волокон (простіше кажучи, рослинна клітковина), шлунок з нею не справляється.
Але це не означає, що вона залишається гнити в організмі, ні. Шкірочка пролітає, так би мовити, транзитом через товстий (а не тонкий) кишківник, нікуди не прилипає і вилітає без проблем звідти, звідки потрібно. Ну ви розумієте.
А ще завдяки шкірочці в нас довше зберігається відчуття ситості та поліпшується робота кишківника (несподівано, правда?). Шкірочка викликає скорочення кишківника, завдяки чому їжа в шлунку не застоюється. Це ще й означає, що закрепів вам теж не бачити.
Тож не слухайте різні страшилки. Нічого вам не буде від того, що ви з'їсте не очищені помідорки.
Джерело: ukr.media