Морозиво — головний літній продукт. Але їсти його краще зранку, як розповідають лікарі, інформує Ukr.Media.
Медики рекомендують вживати морозиво виключно в першій половині дня, як і інші солодкі продукти (ягоди, фрукти, гіркий шоколад). Тобто максимум до 15-ї години, щоб не викликати ввечері занадто серйозний стрибок цукру в крові.
Також, за словами експертів, як у пломбірі, так і у фруктовому льоді міститься багато цукру, тому навряд чи можна назвати якийсь із цих видів кориснішим. Обмежити споживання продукту рекомендується і тим, хто стежить за фігурою: ласощі дуже калорійні. Утім, альтернативою в цьому разі може стати протеїнове морозиво або без цукру, яке зараз можна знайти в багатьох магазинах.
А найкориснішою альтернативою магазинному морозиву стане домашнє. Наприклад, його можна приготувати з вершків або замороженого соку свіжих фруктів і ягід. Холодний десерт, приготований власноруч, — досить корисний продукт. У спеку воно допомагає освіжитися і втамувати голод, а також піднімає настрій, сприяючи виробленню ендорфінів.
Джерело: ukr.media