Якщо ви любите фініки, то варто дізнатися ще й особливості їхнього вживання, інформує Ukr.Media.
Важливість плодів для нашого організму не можна недооцінювати.
Плоди наділені такими вітамінами, як:
Фініки сприятливо впливають на роботу кишечника, очищають його. Також плоди позитивно впливають на роботу серцево-судинної системи, зміцнюють зуби та кістки.
Людина, яка любить фініки, рано чи пізно задається питанням: а як же правильно їх їсти. Зі шкіркою чи без. Давайте розбиратися!
Спочатку помити
Будь-які продукти харчування перед вживанням потрібно ретельно промити теплою проточною або кип'яченою водою.
Зробити це потрібно для того, щоб очистити зовнішню оболонку від хімікату E220 і діоксиду сірки. Речовинами обробляють продукти для збереження зовнішньої привабливості.
Не забувайте, що фініки, перш ніж потрапляють на прилавок магазину, проїжджають довгий шлях. Вихлопні гази, пил, шкідливі мікроорганізми — усе це, якщо потрапить у наш організм через продукти, може завдати шкоди травній системі.
Тому не полінуйтеся й акуратно промийте сухофрукти. І тільки потім їжте.
Ось кілька порад, які допоможуть мити фініки правильно:
Що робити зі шкіркою
Отже, ви навчилися правильно мити фініки. Якщо не лінуватися і старатися заради власного здоров'я, то після миття і шкірку з фініків знімати не потрібно. У шкірці містяться корисні для людини харчові волокна і багато з перерахованих вище вітамінів. Можна навіть сказати, що шкірка — це найкорисніша частина.
Але якщо все ж таки помічаєте, що і після ретельного миття шкірка фініків продовжує дивно блищати, дивно виглядати, бути липкою на дотик тощо, то краще зніміть шкірку. Хто знає, якими тільки шкідливими речовинами шкірка оброблялася.
Шкода і рекомендації
У харчуванні теж варто знати міру. Плоди у великих кількостях не рекомендується вживати людям, які страждають від:
- проблем із травленням;
- цукрового діабету 2 типу;
- ожиріння;
- карієсу чи інших запальних процесів у порожнині рота.
Також якщо ви любитель наїдатися тоннами фініків, то не дивуйтеся, якщо через деякий час у вас почне розколюватися голова. Пам'ятайте, що переїдання завдасть ще й шкоди печінці.
Від поїдання великої кількості фініків рекомендується утриматися мамам-годувальницям і вагітним жінкам. Однак у межах розумного фініки будуть вкрай корисними завдяки вітамінам і фолієвій кислоті.
Фініки також допомагають справлятися з похміллям. А якщо бути точнішим, то допоможе фініковий чай. Візьміть 4-6 плодів без кісточок, розімніть їх, залийте окропом на 10-20 хвилин. Потім випийте — організму одразу стане легше, очі відкриються, погляд проясниться.
Фініки — це смачний і корисний продукт. Але тільки якщо вживати вдумливо і в міру. Шкірку все-таки можна не знімати, а їсти зі шкіркою.
Головне не забувати мити фініки, очищаючи продукт від небажаних мікроелементів. За бажання сходіть до дієтолога. Лікар допоможе скласти індивідуальну здорову дієту і раціон.
Джерело: ukr.media