Приємна новина для любителів ароматного напою — кава допомагає зберегти ясність розуму і гарну пам'ять до глибокої старості. А в деяких випадках таким простим, а головне, приємним способом можна й мінімізувати ризики розвитку хвороби Альцгеймера, інформує Ukr.Media.
Такого висновку дійшли американські вчені з Техаського університету в Ель-Пасо.
Дослідники виявили в кавовій гущі речовини, здатні протистояти нейродегенеративним змінам у мозку. Нагадаємо, що найвідоміші з них і найнебезпечніші — хвороба Альцгеймера та хвороба Паркінсона. Через них відбувається поступова загибель нейронів — клітин головного мозку.
Як треба правильно займатися профілактикою?
Головна умова успішної профілактики, на думку вчених, це якість напою і регулярність його вживання. Марно пити розчинну каву, коктейлі з вмістом кави та, тим паче каву з молоком чи коньяком.
Цілющими властивостями володіє виключно напій, зварений з подрібнених зерен кави. При цьому в кухлі не має бути багато цукру або його замінників.
Ну й остання умова — для профілактики хвороби Альцгеймера достатньо пити щодня по 1-2 чашки ароматного напою.
Головною діючою речовиною в каві, що перешкоджає розвитку захворювань мозку, є кофеїнова кислота, яку отримують із відпрацьованих мелених зерен кави. Як відомо, кавова кислота належить до сімейства сполук, які називаються поліфенолами. Це сполуки рослинного походження, відомі своїми антиоксидантними властивостями.
Тож, якщо пити натуральну каву і не фільтрувати її крізь ситечко, є великий шанс уникнути серйозних проблем зі здоров'ям.
Джерело: ukr.media