Гастроентерологи висловилися з приводу користі винограду, назвавши його найшкідливішою ягодою з усіх їстівних, інформує Ukr.Media.
Експерти пояснили, що в ньому міститься багато глюкози, а тому він є вкрай небажаним продуктом для людей з діабетом, ожирінням або цирозом печінки. За словами медиків, всього в 100 грамах винограду міститься 16 грамів цукру, що здатне підвищувати відчуття голоду і сприяти неконтрольованому набору ваги.
Крім того, фахівці підкреслили, що ягода може чинити негативний вплив на шлунок, тому що вона стимулює рясне вироблення шлункового соку. У цьому сенсі виноград не варто вживати людям, у яких є проблеми з травною системою, включно з хворобами шлунка, виразками або іншими захворюваннями.
Джерело: ukr.media