Білокачанна, брюссельська, броколі, кольорова, пекінська, кольрабі. Здається, такий корисний і багатий на вітаміни «капустяний» список можна перераховувати довго. Однак, на думку лікарів-дієтологів, цей нешкідливий, на перший погляд, овоч досить небезпечний для людей, які мають певні захворювання, інформує Ukr.Media.
Так, білокачанна капуста протипоказана тим, хто страждає на нирковокам'яну хворобу. Вся справа в пуринах, що знаходяться у ній. Крім того, виключити їх з раціону слід і тим, у кого панкреатит, загострення виразкової хвороби шлунка або дванадцятипалої кишки, коліту. За цих хвороб капуста з корисного продукту перетворюється на подразник, здатний лише посилити самопочуття.
Однак список протипоказань занадто малий порівняно з користю білокачанної капусти. Так, в ній присутній вітамін С, який при термічній обробці зберігає свої властивості, клітковина, що захищає мікрофлору, вітамін U, що володіє загоювальними властивостями, гойтрогени, що перешкоджають засвоєнню йоду щитовидною залозою. Головне, у всьому знати міру.
Джерело: ukr.media