Чай містить у собі багато різних мікроелементів, проте напій буде приносити організму користь, якщо випивати не більше ніж чотири чашки на день, повідомили медики.
У помірних дозах чай дуже корисний, тому що містить у собі таніни, які є потужними антиоксидантами. Але якщо пити занадто багато чаю, то танін заважає засвоюватися залізу. Щоб чай приносив організму тільки користь, оптимально вживати 3-4 чашки на день і не замінювати ним воду, інформує Ukr.Media.
Також він зазначив, що надмірне вживання чаю може призвести до безсоння і підвищення збудливості, через кофеїн, який міститься в ньому. До того ж, напій має сечогінний ефект, а значить виводить воду з організму.
Листя чаю містить у собі багато різних мікроелементів — це і антиоксиданти, і вітаміни, і мінерали. Усі ці речовини потрібні нашому організму, а значить приносять користь. Наприклад, поліфеноли, допомагають попередити розвиток атеросклерозу, цукрового діабету та гіпертонічної хвороби, — розповіли експерти, наголошуючи, що одне лише вживання чаю не є профілактикою захворювань.
Фахівці зазначили, що для того, щоб чай передав напою свої корисні властивості, його потрібно правильно заварювати. Так, для чорного чаю необхідна вода з температурою практично 100 градусів, а зелений чай заварюється за 60-80. При цьому будь-який чай потрібно пити одразу ж після того, як він заварився, оскільки остиглий напій втрачає всі свої корисні властивості.
Повторне заварювання листової заварки допускається — чорний чай можна без шкоди для здоров'я заварити двічі, зелений можна заварити три-чотири рази. Це не стосується повторного використання пакетованого чаю. Чайні пакетики можна заварювати тільки один раз, пояснили лікарі.
Джерело: ukr.media