Продукти, що містять залізо, обов'язково повинні бути включені в раціон прихильників здорового харчування. Які інгредієнти володіють найбільшим арсеналом корисних мікроелементів?
Картопля
Якщо ви схильні вибирати солодкі плоди, ось хороший привід, щоб замінити батат стандартною картоплею. З універсального компоненту можна приготувати безліч оригінальних ласощів. Використовуйте картоплю для створення пряних гарнірів, ніжних начинок для пиріжків, інформує Ukr.Media.
Оливки
Наступного разу, коли ви опинитеся в магазині, виберіть оливки: вони містять 1,2 мг заліза на половину порції. Продукт додають у салати, піцу.
Мигдаль
Ще одна причина, по якій мигдаль – відмінна закуска, доповнення десертів і ранкових каш. Одна порція містить 5,3 мг заліза і 30 грамів білка. Приправте крихтою подрібнених горіхів класичний штрудель, імбирне печиво, шоколадний брауні. З горіхів вийде відмінна паніровка, яка пікантно доповнить м'ясні та рибні стейки.
Шпинат
Зелене листя – універсальний низькокалорійний продукт, який гармонійно впишеться в концепцію перших і гарячих страв, пікантних закусок, незвичайних солодких десертів. В одній порції – 6,4 мг заліза і всього 41 калорія!
Броколі
Зелені суцвіття – це чудовий спосіб додати 4,4 мг заліза в овочеві гарніри, картопляні запіканки, салати, омлети.
Чорні боби
Обов'язкова складова традиційних латиноамериканських ласощів. Вітамінні боби додають у салати, поєднують з пряною свининою, вишуканими морськими гребінцями, пікантною яловичиною. З бобів готують соуси, поєднуючи основний інгредієнт з оливковою олією, пластівцями з червоного перцю, зубчиками часнику. Заправте доповненням брюссельську капусту, гостру гречану локшину.
Гарбузове насіння
Смачно, корисно, бюджетно! Злегка солоне насіння гарбуза містять 2,1 мг заліза на одну порцію. Закуску прикрашають основні страви, їдять в сирому вигляді, запікають в духовці, підсмажують на оливковій олії додають у насичені соуси і маринади.
Курага
Головне не переборщити з цукровим інгредієнтом. Порція сушених абрикосів – ідеальна солодка закуска, наповнює організм корисними мікроелементами – також містить 3,5 мг заліза.
Чорний шоколад
Так, шоколад – відмінне джерело заліза – але вам потрібно з'їсти темний сорт, щоб отримати необхідні вітаміни. Шукайте батончики і шоколадки, що містять більш 60% какао. В 100 грамах плитки шоколаду може бути 10-12 мг заліза.
Кешью
Кешью – не просто здорова і смачна закуска. Вітамінні горішки насичені залізом, білком, фосфором, фолієвою кислотою. Часте вживання кешью зміцнить стінки кровоносних судин, покращує мозкову діяльність, підвищить житт'євий тонус.
Джерело: ukr.media