Здуття — неприємне відчуття, яке робить людину схожою на колобка, до того ж доставляючи масу неприємних відчуттів. Головна причина таких наслідків — гази в кишечнику, які утворюються в результаті вживання деяких харчових продуктів, інформує Ukr.Media.
Фахівці відзначають дві головні причини прояву здуття:
- певні продукти харчування, погано засвоюються організмом;
- вживання їжі дуже швидко, що призводить до проникнення повітря в шлунок.
Для того щоб як можна рідше відчувати здуття, варто звернути увагу на те, як людина їсть, чи не достатньо швидко, а також на певні продукти харчування, які варто виключити або вживати вкрай рідко в невеликих кількостях.
Хлібобулочні вироби
Даний тип продукції досить улюблений людьми, але вживання хлібобулочних виробів приносить людині більше негативних наслідків. Дріжджі і цукор, які входять до складу цієї продукції, провокують газоутворення. Фахівці звертають увагу на те, що якщо не можна зовсім відмовитися від хліба, то слід вибирати для себе чорний бездріжджовий.
Газована вода
Газована вода для організму людини не найкращий варіант, тому що шкоди від неї більше, ніж користі. Даний напій збагачений вуглеводом, який провокує утворення газів у шлунку і створює видимість колобка, збільшуючи об'єм живота. Такі наслідки будуть спостерігатися протягом декількох годин і доставляти дискомфорт.
Фритюр
Продукти, приготовані у фритюрі, такі як картопляні чипси або фрі, а також інші страви, смажені у великій кількості олії, улюблені багатьма, але не варто забувати про їх шкідливість. Головний результат вживання даного типу продукції — це здуття, а причина прихована в добавках, які входять до їх складу.
Кисломолочні продукти з варенням
Молочка є корисною для кишечника і в цілому для організму, але в поєднанні з варенням або іншими солодкими добавками може викликати здуття. Причина цього криється в бродінні, яке починає відбуватися в організмі після їх вживання. Краще підбирати для себе кисломолочку без будь-яких добавок.
Морозиво
Таке улюблені всіма ласощі як морозиво виявляються вельми підступними. Даний продукт люблять дорослі і діти, але з ним варто бути гранично обережним, мало того, що після нього можна виявити зайві кілограми на талії, однак головне, що морозиво провокує здуття, через те, що переварити його виявляється не так просто.
Виноград
Незабаром настане сезон солодкого винограду, але з ним варто бути обережними, оскільки для організму він досить важкий. Переварити виноград непросто, це викликає здуття і підвищене газоутворення. До винограду можна додати ще такі фрукти як яблуко, груша або персик, з якими також треба бути обережними.
Джерело: ukr.media