Медики спростували твердження, що пакетований сік позбавлений корисних властивостей порівняно зі свіжим, інформує Ukr.Media.
Лікарі провели експеримент, у якому порівняли вміст вітаміну C у свіжому соку та пакетованому. Результати показали, що свіжовичавлений напій містив 602 міліграми вітаміну C в одному літрі, тоді як у складі магазинного соку було 574 міліграми. Фахівці дійшли висновку, що обидва соки мають однакову користь.
Свіжий сік містив 602 міліграми вітаміну С в одному літрі, а сік з пакета — 574, тобто результати схожі, повідомили експерти.
На закінчення медики наголосили, що нема потреби боятися пакетованих соків, оскільки вони стандартизовані та стерильні. При їх виробництві жодні брудні руки не торкаються продукту, включаючи ваші власні руки. Це важливо враховувати, тому що ніхто не знає, що відбувалося з вашими руками під час стискання фруктів для свіжого соку.
Джерело: ukr.media