Рівень гемоглобіну можна підняти і за допомогою наступних продуктів: висівки, пшенична каша, абрикоси, курага, гіркий шоколад, зелені яблука, зерновий хліб, червоний виноград, буряк, бобові, мигдаль, гранати, сливовий сік, сливи, родзинки, горох, томатний сік, брюссельська капуста, капуста броколі, арахісова олія, вівсянка, ананаси (в т. ч. і консервовані), інформує Ukr.Media.
Всі ці продукти багаті на залізо, яке підвищує гемоглобін. І багато з перерахованих продуктів за вмістом заліза можна порівняти з м'ясом.
Спеціальні рецепти для підвищення гемоглобіну
З нижченаведених рецептів виберіть той, який вам найбільше підходить, і намагайтеся вживати його на постійній основі, як «вітамінне підживлення» для організму.
Склянку волоських горіхів і склянку сирої гречаної крупи перемолоти, додати склянку меду, все перемішати, щодня їсти по столовій ложці.
Волоські горіхи, курага, мед, родзинки — все в пропорції 1:1 — перемолоти і ретельно перемішати, їсти по 1-3 столові ложки на день (один із найкращих рецептів не тільки для підняття гемоглобіну, але й для забезпечення організму необхідними вітамінами).
По 1 склянці чорносливу, кураги, волоських горіхів, родзинок перемолоти, додати мед, додати 1-2 лимони зі шкіркою (замість лимона можна додати сік алое), їсти по 1-3 столові ложки на день.
100 мл свіжого бурякового соку, 100 мл морквяного, перемішати і пити (піднімає гемоглобін буквально за 2 дні).
1/2 склянки яблучного соку, 1/4 склянки бурякового соку та 1/4 склянки морквяного соку, перемішати та пити 1-2 рази на день.