Алергія можна досить серйозно позначатися на якості життя, змінюючи плани і змушуючи підлаштовуватися під її прояви. Проте багато людей, які ніколи не зіштовхувалися з алергічними реакціями, досі вірять у міфи, які оточують цей стан. Ми вирішили згадати чотири найпопулярніших твердження про алергію і з'ясувати, наскільки вони є реальними, інформує Ukr.Media.
Причиною алергії є слабкий імунітет
Популярна теорія, яка не має нічого спільного з реальністю. Можна сказати, що алергія є ознакою дуже гарного імунітету, коли організм занадто активно реагує на контакт зі сторонніми речовинами, при цьому речовини можуть не нести ніякої небезпеки, тому тут ми говоримо про збої у роботі імунної системи, але не про її слабкість. Прояви алергії можуть бути дуже різними, кожен випадок є індивідуальним.
Алергія є заразною
Жодні алергічні прояви на шкірі або з боку дихальних шляхів не можуть бути причиною для відмови у спілкуванні з людиною під приводом страху заразитися. Єдиний випадок, коли алергія може передатися іншій людині — у спадок. Нерідко люди приймають алергічну реакцію за застуду або інфекцію, важливо вчасно зрозуміти, що у вас є схильність до алергії і поквапитися проконсультуватися з фахівцем, щоб взяти під контроль усі алергічні прояви у майбутньому.
Спілкування з тваринами допоможе позбутися від алергії на них
Алергія на тварин дуже неприємна, і часто розвивається з віком. Звичайно, якщо вас з дитинства оточують тварини, ймовірність стати алергіком знижується, але намагатися взяти під контроль алергію у дорослому віці неймовірно важко. Можна сказати, що це неможливо. Якщо ваш організм агресивно реагує на потрапляння у дихальні шляхи шерсті або частинок шкіри тварини, немає сенсу постійно тримати поруч з собою вихованця силоміць, оскільки ви лише погіршите свою проблему, домогтися повного спокою від рецепторів не вдасться.
Існує алергія лише на червоне
Популярна теорія, яка має мало спільного з дійсністю. Існує високий відсоток людей, які свідомо відмовляються від червоних овочів, фруктів і м'яса, щоб уникнути алергічних реакцій, але сенсу у цьому, як ви розумієте, дуже мало. Уся справа у білках, які організм сприймає як небезпечні, реакції на колір продукту від організму не буде.
Джерело: ukr.media