Терапевти і Нутриціологи констатують, що звичка снідати кашами не так корисна для здоров'я, як може здатися — така особливість раціону пов'язана з ризиком діабету, інформує Ukr.Media.
"Каша є традиційною стравою на сніданок, проте регулярне вживання вуглеводної їжі вранці може призвести до набору ваги та розвитку діабету".
Нутриціологи пояснюють, що багато каш містять багато джерела вуглеводів та відрізняються досить високим глікемічним індексом. Така їжа забезпечує організм значним запасом енергії — щоб її витратити, потрібно інтенсивно рухатися, піддаватися фізичним навантаженням. Якщо людина після вуглеводного сніданку переходить до сидячої роботи, у неї з великою ймовірністю почне накопичуватися жир.
Звичка їсти кашу на сніданок може шкодити здоров'ю і тим, що підвищує ймовірність захворювання на діабет.
"Вуглеводний сніданок також може стати причиною швидкого підвищення рівня цукру та інсуліну в крові — такі інсулінові стрибання можуть призвести до набору ваги й розвитку діабету".
На думку лікарів, найкращим варіантом сніданку є поєднання білкової їжі з деякою кількістю жирів і невеликою кількістю складних вуглеводів. Таке приймання їжі забезпечує повільний підйом рівня цукру в крові, дозволяє обходитися без перекусів до обіду.
Джерело: ukr.media