Туристичний маршрут «Стежка Папи Лева XIV» збільшує доходи перуанського Чіклайо

Believers hold a banner with a picture of Pope Leo XIV in front of the cathedral of Chiclayo, Peru, on May 8, 2025, the day that Cardinal Robert Francis Prevost was elected as the 267th pope of the Catholic Church. File Photo by Mikhail Huacan/EPA

Обрання Папою Левом XIV мало особливе значення для Перу, зокрема для міста Чіклайо в регіоні Ламбаєке, де тодішній священик Роберт Френсіс Превост провів десятиліття як місіонер і майже 10 років як єпископ.

Хоча Превост народився в Чикаго, він став громадянином Перу у 2015 році, коли його було призначено єпископом того, що він називав своєю «улюбленою єпархією Чіклайо» – фразу, яку він вимовив іспанською мовою у своїх перших словах до світу після обрання Папою.

Вплив його обрання був не лише духовним, а й економічним, зі значним поштовхом до розвитку туризму в місті.

Губернатор Ламбайєке Хорхе Перес заявив у четвер, що регіон зафіксував додаткові 42 мільйони доларів доходів від туризму, пов'язаного з історією Папи Римського в цьому регіоні.

«Жодне маркетингове агентство, навіть найпотужніше у світі, не змогло б досягти того, чого досяг Папа Лев», – сказав Перес в телевізійному інтерв’ю CanalB.

Міністерство зовнішньої торгівлі та туризму Перу офіційно запустило туристичний маршрут «Шлях Папи Лева XIV» наприкінці липня, висвітлюючи перуанські міста, в яких понтифік здійснював свою місіонерську та пастирську діяльність.

«Цей туристичний маршрут — це не просто маршрут, що охоплює понад 35 визначних пам'яток у регіонах Ламбаєке, Ла-Лібертад, П'юра та Кальяо. Це духовний шлях і запрошення заново відкрити, хто ми є, звідки ми родом і що об'єднує нас як перуанців», — заявили в міністерстві.

У рамках свого плану з просування маршруту уряд Перу випустив рекламний відеоролик під назвою «Шлях Лева» , спрямований на заохочення як місцевих, так і іноземних туристів відвідувати ці місця.

Офіційний маршрут включає історичні церкви, визначні музеї та природні місця, такі як собор Санта-Марія в Чіклайо, історичний заповідник лісу Помак, глинобитні піраміди Тукуме, руїни колишнього монастиря Сан-Агустін у Санья, музей Королівських гробниць Сіпана та екологічний заповідник Чапаррі.

Це доповнюється багатою кухнею північного Перу, відомою своїми різноманітними смаками та традиціями предків, зі стравами, що поєднують морепродукти, сільське господарство та доіспанську спадщину культур Мочіка та Чіму.

Серед найвідоміших страв регіону – арроз кон пато (рис з качкою), кабріто а-ля нортенья (козлятина в північному стилі, одна з улюблених страв Папи Лева XIV), омлет зі скатами та севіче з чорних молюсків.

На перший етап маршруту, який вимагав координації між чотирма регіонами та 20 муніципалітетами, уряд Перу виділив 151 мільйон доларів.

Міністерство культури також оголосило про другий етап проєкту, в рамках якого 2,5 мільйона доларів буде виділено на модернізацію Національного музею Сікан та посилення збереження собору Чіклайо та каплиці Ла Вероніка.

Крім того, зараз розробляються плани розширення Музею королівських гробниць Сіпана, одного з найважливіших археологічних музеїв Перу, який відомий своєю історичною цінністю, збереженням артефактів та якістю експонатів.

У музеї зберігаються похоронні скарби володаря Сіпана, правителя Моче третього століття нашої ери, які були виявлені в 1987 році в Уака-Рахада поблизу Чіклайо.

Це відкриття вважається одним із найважливіших в Америці, оскільки це була перша неушкоджена королівська гробниця Моче, знайдена без розграбування, що дає дослідникам детальне уявлення про ієрархію та пишність цієї культури.

Sourse: www.upi.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *