Багато людей люблять їсти кавун із хлібом. А даремно. Ця, здавалося б, невинна звичка може довести до могили, інформує Ukr.Media.
Сам по собі кавун дуже корисний. Яких тільки вітамінів і мікроелементів там немає! Корисні навіть кавунові кірки. У них міститься унікальна амінокислота цитрулін, яка утилізує аміак і сприяє розширенню артерій.
Одне тільки погано в кавуні: у ньому багато цукру. У 100 грамах кавуна міститься від однієї до двох чайних ложок цукру. Тому кавуном не можна захоплюватися людям, які страждають на цукровий діабет.
Якщо ви будете їсти кавун із хлібом, ви отримаєте різкий стрибок цукру в крові. Нирки запустять посилений режим роботи, щоб вивести зайвий цукор з організму. Якщо при цьому ви не п'єте достатньо води, може настати зневоднення. До речі, через сечогінний ефект людям із каменями в нирках кавун взагалі їсти не варто.
Після кавуна з хлібом відчуття голоду тільки посилиться через стрибок цукру в крові. Ви ризикуєте переїсти, і якщо не будете достатньо рухатися, то отримаєте жирові відкладення.
Джерело: ukr.media