Олесі Жураківській підсунули нелюбиму страву з української кухні: довелося їсти

Рецепт

Страва, яка поєднує італійську кулінарну традицію з українським акцентом.

Відома українська акторка театру і кіно Олеся Жураківська 13 серпня святкує 52-й день народження. Вона дуже харизматична, її талант і природна привабливість помітні у кожній ролі. Найвідомішими є ролі акторки у серіалах “Свати” та “Папік”, “Перші ластівки” та “Мама”, а також “Кріпосна” й у фільмі “Казка старого мельника”. Жураківська нагороджена орденом княгині Ольги III ступеня, а торік вона отримала звання Народної артистки України. 

Олеся Жураківська має пишні форми, але зовсім через це не переймається. Адже вони роблять її впізнаваною та допомагають гарно передавати характер її героїнь. Акторка не вибаглива у їжі, але є продукти, які не любить. Серед них і гарбуз. Проте шеф-кухар колумбійського походження і суддя проєкту “МастерШеф” Ектор Хіменес Браво приготував страву з гарбузом, яка вразила Жураківську і дала можливість по іншому поглянути на національний український символ. Так, це були тортеліні з гарбузом і соусом з волоських горіхів. Вийшло гарно та смачно. Тож давайте і ми приготуємо італійську страву з українським акцентом

Тортеліні з гарбузом

Такі равіолі з гарбузом вподобала навіть Олеся Жураківська 1

Щоб додати тортеліні пікантності, до зазначених спецій можна додати копчену паприку.

Вам знадобиться:

Для тіста:

  • вода – 240 мл
  • оливкова олія – 40 мл
  • сіль – 25 г
  • куркума – 25 г
  • семола (борошно грубого помелу з твердих сортів пшениці) – 1 кг
  • яєчні жовтки – 10 шт.
  • гарбуз

Для начинки:

  • гарбуз – 500 г
  • кориця
  • мускатний горіх
  • імбир
  • цукор

Для соусу:

  • волоські горіхи – 100 г
  • вершкове масло – 70 г
  • шавлія – 10 г
  • гарбузове пюре – 100 г
  • сіль
  • цукор
  • пармезан

Як готувати:

Починаєте приготування з тіста. У мисці змішуєте семолу, яєчні жовтки, куркуму та сіль. Має вийти щільне тісто. Загортаєте його у харчову плівку і даєте відпочити 10 хвилин. Приступаєте до гарбуза. Очищаєте його від шкірки і насіння, нарізаєте на кубики і перекладаєте у каструлю. Заливаєте водою та варите до готовності. 

Перекладаєте гарбуз у миску та додаєте корицю, мускатний горіх та імбир. Перемішуєте і відправляєте у блендер. Перебиваєте. Має вийти однорідна маса. Відокремте 100 г для соусу, решта піде на начинку. Також не викидайте воду, у якій варився гарбуз.

Повертаєтесь до тіста. Знімаєте плівку, розкачуєте у пласт товщиною близько 2 мм. За допомогою круглої форми вирізаєте з тіста кружечки. На середину кружечка викладаєте гарбузову начинку та надаєте форму тортеліні. Коли вони зроблені, то ставите на вогонь каструлю з водою, де варився гарбуз і доводите до кипіння. У нього закидаєте равіолі та варите 3-5 хвилин. 

Тим часом готуєте соус. На пательні розтоплюєте вершкове масло з листям шавлії і волоськими горіхами, додаєте гарбузове пюре, сіль та цукор. Доводите до кипіння і викладаєте у соус відварені тортеліні, обсмажуєте кілька хвилин. Готову страву викладаєте на тарілку і прикрашаєте тертим пармезаном. Смачного!

Порада від Інформатора: щоб додати тортеліні пікантності, до зазначених спецій можна додати копчену паприку та трохи перцю чилі. Можна додати трохи обсмаженої цибулі або часнику для глибини смаку. 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *